Selectează o Pagină

Pregatirile pentru nunta pot fi deseori insotite de un pachet complet de emotii, stres si indecizii, mai ales cand te gandesti la aranjamente, flori, paleta de culori si tema potrivita, dar si modul in care se vor completa toate aceste elemente intre ele.

O solutie pentru a diminua situatiile stresante este de a acumula din timp informatii relevante si ajutatoare legate de pregatirile unei nunti. Paleta de intrebari legate de procesul de organizare a unei nunt este foarte generoasa, insa Anthurium Events a raspuns la trei intrebari importante  legate de subiectul “Decoratiuni si aranjamente”:

  1. Cand imi aleg decoratiunile pentru nunta?

O etapa importanta in pregatirea unei nunti este stabilirea unei teme si explorarea optiunilor legate de aranjamentele florale, decoratiunile non-florale si accesorii. Miresele sunt de obicei mult mai entuziasmate decat partenerii lor cand vine vorba de cum va arata nunta, iar cautarile incep din ziua in care viitorii miri au stabilit data nuntii. Insa, care este momentul cel mai potrivit pentru a vorbi in concret de solicitarea ofertelor de pret pentru decoratiuni si aranjamente? Raspuns: Dupa stabilirea bugetului!

Un sfat util care vine din partea tuturor organizatorilor de evenimente este de a stabili un buget realist care te va ajuta sa te orientezi in cautarea furnizoriilor. De ce? Ei bine fara un buget nu vei reusi sa te organizezi, nu vei sti cum sa te orientezi in alegerea unui furnizor si ai putea ajunge sa cheltui mai mult decat este capacitatea ta financiara, iar toata experienta poate deveni neplacuta si haotica.

 Bugetul trebuie stabilit cu cel putin un an inainte de eveniment, element care va da startul pregatirilor pentru nunta. Astfel, va recomandam sa va stabiliti un buget realist si clar cu 12 luni inainte de eveniment si sa dati startul cautarilor de furnizori de aranjamente si decoratiuni. Procesul poate fi de durata, insa cel tarziu cu 4 luni inainte de evenimentul propriu-zis este recomandat sa aveti semnat contractul cu o firma specializata in acest domeniu.

  1. De unde imi aleg decoratiunile pentru nunta?

Aceasta intrebare are 3 raspunsuri posibile si anume: de la firme specializate in decoratiuni si aranjamente pentru nunta, de la event planner sau de la restaurantul unde veti sarbatori ziua cea mare.

Desigur, un raspuns la fel de bun este ca mirii sa isi creeze singuri decoratiunile, fiind o munca frumoasa si de durata pentru cei mai creativi dintre noi si dornici de a personaliza fiecare element a nuntii.

Insa cei care apeleaza la firme specializate in decoratiuni si aranjamente pentru nunta trebuie sa aiba o imagine despre cum ar putea arata nunta dorita. Pornind de la idei, anumite poze vazute pe site-uri sau in reviste de specialitate, te poti orienta catre anumiti furnizori care te vor ajuta in conturarea tabloului de nunta.

Firmele specializate in decoratiuni si aranjamente sunt specialistii, care pornind de la o idee, iti pot crea variante diferite a felului in care poate arata nunta.  Acestia, in mod obisnuit, se orienteaza catre ceea ce isi doresc clientul, avand la baza doua variante de lucru: fie iti este prezentat un catalog standard cu decoratiuni si aranjamente din care iti vei alege elementele care te atrag cel mai mult, fie tu mergi cu ideea si furnizorul va veni cu decoratiunile solicitate. In ambele cazuri, firma specializata in decoratiuni si aranjamente iti va oferi rezultatul dorit de tine. Intregul proces este moderat de un specialist care iti va oferi recomandari personalizate si te va ajuta la conturarea tabloului dorit de nunta.

  1. Ce decoratiuni imi aleg pentru nunta?

Raspunsul la aceasta intrebare vine din raspunsul la alte doua intrebari: 1. In ce stil mi-as dori sa imi sarbatoresc ziua cea mai importanta, alaturi de cei dragi? si 2 Ce buget am pentru decoratiunile si aranjamentele de nunta?

Daca esti in dificultatea de a alege decoratiunile si aranjamentul astfel incat sa se incadreze in tema potrivita, te sfatuim sa te intalnesti cu o firma specializata in decoratiuni si aranjamente, care iti va oferi cele mai bune variante si solutii pentru ceea ce doresti si foarte important: in bugetul pe care il ai!